kajsagabriellas.blogg.se

27 Juni; En till liten recap

Lördag 24 Juni 12.54 

Ivehammar väckte mig typ precis, vi har sovit hur länge som helst haha! Igår var det verkligen en fantastisk kväll. Vi samlades allihopa hemma hos oss för att förfest på ett väldigt skandinaviskt vis. Vi drack öl, sjöng svenska midsommar sånger och gjorde lite lära känna varanda lekar. Vår universitetslärare kom också, han hade dessutom köpt med en form av kinesisk likör, kakor och shotglas till oss. Så oerhört snällt. Han berättade även att vi inte kunde dricka spriten vi hade köpt i plastglas, för den frätte sönder dom. Så jag höll mig ifrån allt som inte hette Heineken Öl. 

Sedan begav vi oss mot nattklubben och hängde där i några timmar, till min förfäran var det jordnötter på vart ända jävla bord när jag kom in i Lokalen; men nu vet jag iallafall att allergin inte har blivit luftburen. Det var ett par jobbiga minuter när jag väntade typ första 40 minuterna för att känna puls, kolla andning och sånt då och då för att se om jag fick en reaktion, men sen den andra tiden hade jag sååååååån KUL!! :D Jag fick så mycket komplimanger för när jag dansade och flera gånger sa som att jag verkligen var ”really good” och lixom och pekade. Det var så kul. Dock sög musiken ordentligt och det var ganska mörkt och trångt. Jag hade väldigt trevligt iallafall. Nu ska vi snart bege oss mot Shanghai Museum och eventuellt naturhistoriska museet. 

 
 Söndag 25 Juni, Klockan 23.04

Igår besökte vi Shanghai Musseum, det var som Evelina skulle uttrycka det ”helt fantastiskt”. Vi gick runt på alla fyra våningarna och tittade på allt från smycken, möbler, konst & keramik. Mycket är i färg och rött trä, med inslag av detaljerade karvningar och drakar. Jag undrar verkligen vad det här med drakarna kommer ifrån? Därefter gick vi in mot staden, fotade höghusen och sedan slutade vi på en jättevacker kinesisk resutrang med löv i taket, lampor, livemusik till kinesiska melodier och det var verkligen så stereotypiskt. Därefter gick vi runt lite i staden, tittade i små butiker och shoppade lite. Jag fick med mig ett par strumpor hem. Vi begav oss upp mot en rooftop bar på Radison & trots våra inte jättefancy kläder så blev vi gladeligen insläppta. 210 meter upp i luften, och över nästan alla byggnader avnjöt vi varsin drink i en otroligt luxuös miljö. Det var verkligen något jag ville göra; dricka en cosmopolitan nästan i himmelen. Åh vad fint det var. Därefter promenerade vi mot den kända promenaden The Bund. Vi delade sen på en svarttaxi hem och det kostade 17 kronor för typ 1 timmes taxi. Galet billigt. Jag somnade sen som en stock, och det var en helt magisk dag! 

Först åkte vi flera stationer fel på tunnelbanan, men sedan kom vi rätt till tågstationen och tog tåget mot Shuozi. Varpå vi promenerade i en oerhört vacker kinesisk trädgård, åkte båt på en flod, och tittade runt. Av en slump så trillade vi in i ett Couture/Bröllpskvarter och hjälp vad mycket vackra klänningar det fanns. Ofta när man är utomlands så är det ganska tacky kläder, men dehär brudklännnigarna och aftonklänningarna var så fruktansvärt drömmiga. Det var verkligen roligt att gå & titta på! Dessutom fanns mängder med smycken, och jag kunde inte låta bli att köpa med mig en tiara hem; dock mest som en vacker inredningsdetalj. Denhär lilla dagsutflykten tog hela dagen. Under tågtiden tittade jag och Julia på en serie hon laddat ner, och när vi kom hem köpte vi med oss frukt och satte oss nere vid hotellets Wifi. Det har verkligen varit en trevlig dag, men det är synd att det hela tiden är så molnigt. & andra sidan kanske tacksamt eftersom det skulle blivit stekhett annars. 

Måndag 26 Juli, Klockan 18.18 

Shit vilken lång dag det har varit. Vi klev upp vid 8, och har varit i skolan tills halv sex. Har fört väldigt mycket anteckningar och är helt slut i huvudet. Förmiddagens föreläsning handlade om Education in China och eftermiddagens föreläsning handlade om Low- Carbon Development; oportunities VS challanges vilka bägge var riktigt intressanta. Därefter följde en lektion i kinesiska. Snacka om avancerat språk. Eller flera språk med olika dialekter, eller flera språk med gemensam skrift; tydligen är det en tolkningsfråga. För dig som inte vet någonting om det kinesiska språket kan jag berätta att det är väldigt gammalt och krumelurerna som man läser och skriver kallas karaktärer. En karaktär symboliserar ett ord, men kan också ha många andra betydelser. Sätter han ihop två karaktärer kan det betyda något helt annat i sammanhanget och de kan dessutom stå omvänt i olika provinser och låta helt olika, trots att det är sjukt svårt att höra någon som helst skillnad över huvud taget.. En sak är säker, jag kommer aldrig kunna lära mig någon flytande form av kinesiska. På lunchen satte mig jag och Julia i biblioteket för att förberedda oss inför onsdagens redovisning. Pinsamt men roligt nog kom vår lärare förbi och blev helt förvånad över att vi satt och försökte lära oss. På ett skämtsamt sätt sa han ”Nerd-Alert” och att vi kommer göra en bästa presentationen varpå han hämtade en annan lärare och sa något i stil med att här har vi ambitiösa studenter, varpå han frågade efter våra namn och vi ställde lite frågor. Vi blir ju faktiskt betygsatt ändå, så det kanske inte var till någon nackdel även om det var lite halvpinsamt haha! Nu har vi precis dumpat lite skolsaker på rummet och vi ska bege oss in till stan för middag!

Från vänster till höger; Lucas från LTH, Julia Från Umeå, Julia från Uppsala, Hanna från Norge, Håkan från Norge & Martin från Norge